maandag 26 april 2010

Pechvogel

Goedenavond! Hier weer een verhaaltje uit mijn leven!
Vandaag... was een pechdag.
Het begon gisteren.

(logisch)

Gisteren was mijn vriendje hier in Middelburg, en we (ik dus) hadden besloten om even lekker een stukje te  lopen met het het mooie weer. Omdat de zon zo hard scheen en het super warm was had ik, naast een centimetersdikke laag 50+ zonnebrandcreme, een rok aan, maar daar konden natuurlijk geen gympen onder! Daarom haalde ik mijn (niet zo) nieuwe zomerschoenen tevoorschijn onder het motto: met een blarenpleister op de gevoelige plekken moet ik daar wel een stukje mee kunnen lopen!

Te optimistisch.

Na ongeveer 200 meter begon mijn schoen aan m'n linkervoet, aan de linkerkant van m'n hiel, door de blarenpleister heen te boren (ik stond er zelf van te kijken dat het mogelijk was). Lopen werd mank lopen, mank lopen werd hobbelen, en hobbelen werd strompelen toen het ook aan de rechterkant van m'n hiel pijn begon te doen. Maar ik liep gewoon door! Het was tenslotte maar een wandelingetje van twintig minuutjes!

Eenmaal thuis de schade opgenomen en jawel hoor: de blarenpleister was helemaal opgerold en mijn schoen had twee open blaren gecreeeeeerd (hoeveel e's moeten daar nou in?) aan de rechterkant van m'n hiel en eentje aan de linkerkant. AUW!

Mijn rechtervoet was, opmerkelijk genoeg, ongedeerd. Net als de blarenpleister trouwens, die er nog steeds op zit.

Ik zal jullie een foto besparen van mijn leed :P Maar ik kan je vertellen dat het er niet smakelijk uitziet. En ook niet aanvoelt :( Dus slippers de komende dagen!

Maar de echte pechdag was pas vandaag. Ik werd wakker en al vrij snel maakte ik een verkeerde beweging waardoor ik een soort van door m'n rug ging. Pfft... ben maar op bed gaan liggen en mezelf gedrogeerd met ibuprofen. Ik had een conference speech, verdorie! Gelukkig ging het na een paar uur beter en kon ik wel naar de volgende les gaan.

Vandaag kwam ik er ook achter dat op de linkerkant van m'n voet 1 blaar nog heel was gebleven en die was zich nu vrolijk met vocht aan het vullen. Vanavond durfde ik hem eindelijk door te prikken en nu maar hopen dat het snel heelt zodat ik weer sokken en schoenen aankan! Het is toch wel koud, de hele dag op blote voeten...

Nu komt even een superleuk bericht tussendoor! Vanaf vandaag ben ik voor 7,50 per week de trotse opeter van 6 soorten groenten en 2 soorten fruit, allemaal biologisch! Een tuinder hier in de buurt biedt groente- en fruit abonnementen aan, de GroenteTas, en iemand van mijn school heeft het onder de studenten geintroduceerd. YES :D Ik heb vanavond een zaaaaalige preitaart gemaakt met prei die vanochtend pas uit de grond getrokken is, hier 500 meter vandaan!Over die preitaart; daar is het derde ding van vandaag (rug was 1, blaar doorprikken was 2). Ik had natuurlijk eerst de oven voorverwarmd en de oventhermometer erin gezet om te kijken of de oven wel echt zo warm werd als ie beweerde. Dat ding wordt ook gloeiend heet, dus heel slim MET pannenlappen eruit gehaald en op een houten snijplank gezet. Daarna besloot ik maar even de afwas te gaan doen, aangezien ik toch 40 minuten moest wachten, en terwijl ik m'n aanrecht aan het vrijmaken was, pakte ik zomaar die gloeiendhete oventhermometer vast! AUW!

Gelukkig vallen de brandwonden wel mee. Anders had ik dit nu niet kunnen typen, haha!

Tot zover mijn pechdag (op de GroenteTas na!). Ik ga maar gauw naar bed, dan kan er tenminste niks meer gebeuren... ;)

2 opmerkingen:

Tammy zei

Grootmoeders tip bij lichte brandwonden: direct ketjap erop doen en een half uur of zo laten intrekken. Werkt uitstekend, geen pijn, geen blaren, niks :)

ard zei

een student die zich snackchinees noemt en blogt over biologische groente.. het moet niet gekker worden