woensdag 15 april 2009

*flits* rommeldebommel

Onweer. Het dondert en het bliksemt, en vaak regent het nog ook. Wie weet valt de stroom uit, en ben je vervolgens een kwartier bezig om een zaklamp te zoeken waarvan dan natuurlijk nét de batterijen leeg zijn. En al die tijd kun je ook nog eens geen tv kijken én niet computeren!
Je zou bijna gaan denken dat onweer niet leuk is.

Fout!

Ga eens na wat je doet als het onweert. Klaag je steen en been omdat je op de fiets moet in dit weer en een keuze moet maken tussen de twee kwaden 'droog blijven, maar dat afzichtelijke regenpak aantrekken' en 'er hip uitzien, maar als een verzopen katje thuis aankomen'? Laat je het je hele dag verpesten omdat je al een half uur geen tv kan kijken?

Of ga je gewoon eens genieten van de wetenschap dat je, als je straks thuis bent, droge kleren aan kunt trekken? En als je binnen zit, ga je dan voor het raam staan en lekker naar buiten kijken? Realiseer je je dat regen en onweer ontzettend mooi zijn om naar te kijken? En mocht dat nou gaan vervelen omdat het al uren regent, ga je dan eens genieten van een boekje bij kaarslicht, of misschien zelfs van je lover? Er is niets zo romantisch als het pikkedonker...

Onweer is misschien wel een van de beste dingen die je kunnen overkomen midden in een drukke week. Het geeft je de gelegenheid om even pas op de plaats te maken en te ontdekken wat je 's avonds allemaal nog meer kan behalve tv-kijken of computeren. Gelukkig werkt mijn laptop op batterijen, anders had ik dit niet kunnen typen ;)

Geniet ervan!

Geen opmerkingen: