zondag 1 april 2012

Ready to go

Ze had er wekenlang naar uitgekeken; het vijftigste verjaardagsfeest van een vriendin van haar moeder. Eindelijk weer eens een kans om de hele avond te dansen, want wat was dat lang geleden! De achttienjarige zoon van deze vriendin zou een stel vrienden uitnodigen, dus er was goede hoop op een leuke flirt. Daar was ze wel aan toe, na het drama van de overspelige ex en dus al maanden maar bar weinig actie gehad te hebben op liefdes/lustgebied. De dag vantevoren had ze met haar buurvrouw met veel zorg een feestoutfit uitgezocht, en heel gewaagd had ze haar knalrode lipstick ook klaargelegd. Hoge hakken aan, luchtje op, ready to go!

Eenmaal aangekomen op het feest zag het er veelbelovend uit. Een live band, die meteen al erg goed klonk, een fatsoenlijke dansvloer (ze had niet voor niks haar stijldansschoenen aangetrokken, cha cha anyone?) en de belofte van een hoop leuke jongens waren samen met een stuk appel-kruimeltaart een mooie start van de avond. Helaas bleef het de eerste uren ook bij die mooie start en gebeurde er verder niet zo veel. Wildvreemden van haar ouders' leeftijd spraken haar aan om te vertellen dat ze zooooo groot was geworden en dat ze haar nog kenden van toen ze zoooo klein was. Het mannelijk schoon dat aanwezig was, vond het raar dat ze geen bier dronk, want "één biertje mag toch als je nog moet rijden" en "niet lekker? Je moet het LEREN drinken". Ook waren de enige mensen die de dansvloer sierden minstens twee keer zo oud als zijzelf. Eerlijk gezegd was ze ook vrij verlegen en durfde ze niet zomaar in haar eentje te gaan dansen, hoe graag ze dat stiekem ook wilde.

vraag me dan ten dans!

Een uurtje of twee en een cola, een cassis en een sinaasappelsap (allemaal met een rietje natuurlijk) later had haar broer gelukkig precies genoeg op om wel met haar te willen dansen. En zo begon de avond eindelijk echt leuk te worden. Haar broer bleek een verrassend leuke danspartner te zijn, ook al kwam er geen cha cha aan te pas, en de muziek was heerlijk. Het duurde dan ook niet lang voordat ze echt lekker uit haar dak stond te gaan op de dansvloer. De zogenaamd leuke vrienden van de eerder genoemde zoonlief stonden maar buiten te roken en bier naar binnen te gieten. Daar had ze dus ook niks aan, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze was namelijk voorzichtig aan het sjansen geslagen met de toetsenist/zanger van de band, die met zijn guitige pretoogjes, hoedje en giletje absoluut niet onappetijtelijk was. En duidelijk geen 18 meer, hij durfde haar in ieder geval aan te kijken, in tegenstelling tot de rest van de aanwezige heren onder de 25.

Het was leuk! En ontzettend goed voor haar zelfvertrouwen. Kijken, lachen, dansen, kijken, lachen. Lipstick bijwerken op het toilet, en elke keer weer even verbaasd zijn over haar eigen spiegelbeeld, want met die vlammende rode lippen en hoge hakken zag ze er blijkbaar toch uit als wat men 'sexy' zou kunnen noemen! Het was maar goed dat er niet overal spiegels hingen in de zaal, want vooral de rode lippen waren zo opvallend dat ze er spontaan weer verlegen zou worden als ze dat steeds zou zien. Naarmate de avond vorderde durfde ze steeds meer zijn kant op te kijken, te lachen, voluit mee te zingen met de muziek, weer kijken, weer lachen. En ondertussen de best mogelijke dansmoves laten zien. Maar niet voor hem natuurlijk. ;-)

broer en zus dansen

Om een uur of half een was het ineens afgelopen. Whut? I'm just getting started! Ze schoot meteen weer terug in de verlegen-modus en wist ook niet zo goed of ze op hem af moest stappen. Hij stapte in ieder geval niet op haar af (bandleden hebben altijd het excuus dat ze op moeten ruimen). En wie weet betekende het helemaal niks en was hij gewoon vrolijk die avond? Maar haar broer maakte het haar gemakkelijk en ging met hem praten, daar kon ze natuurlijk zo bij gaan staan. Het eerst wat uit zijn mond kwam was de vraag of zij en haar broer een stelletje waren. Ha! Dat wil je zeker wel weten he? Op de een of andere manier kwam het gesprek op hoe oud ze waren, en het enige wat hij los wilde laten was dat hij 'echt heel oud' was. Hmm, toch ouder dan 25 dus? Ze besloot hem te schatten op 30, met een maximum uitloop tot 35. Niet echt relatiemateriaal, maar dat was ook niet waar ze naar op zoek was op dat moment. Aan lust zit geen leeftijd. En hij was zo leuk. Nog niet opgeven dus! Ze kreeg een visitekaartje van de band en zij en haar broer zeiden gedag. Hij wilde haar 3 kussen geven, ok prima! Maar hij verraste haar: in plaats van het snelle wangengeklets met de bijbehorende luchtkusjes die mensen meestal uitwisselen, pakte hij haar hand stevig vast en gaf haar heel zachtjes, heel voorzichtig, en heel langzaam, drie échte kussen op haar wangen en als toetje nog een big smile en een indringende blik. Hmm, nice! Helemaal niet verkeerd!

hmm, not bad at all!

In het uur dat volgde ontstond er een soort om elkaar heen-gedraai waarin hij steeds in de zaal bleef hangen met opruimen in plaats van dingen naar de bus te sjouwen en waarin zij aan een tafel was gaan zitten met haar sexy schoenen goed in zicht en een soort dromerige 'ik ben gewoon een beetje voor me uit aan het staren' blik die eigenlijk vooral op hem gericht was. En bij elk oogcontact weer zo'n big smile. Het werd steeds spannender, vooral toen haar moeder te kennen gaf dat ze naar huis wilde. Hmm, wat nu? Kon ze hem nog alleen spreken? Misschien nummers uitwisselen, of...? Helaas was het opruimen nog steeds niet klaar en op een gegeven moment kon ze niet langer treuzelen en liepen ze naar buiten. Haar moeder en broer liepen voorop, die wilden erg graag naar huis. En toen liep ze hem bij de uitgang nog tegen het lijf! Ze zei; "ik ga naar huis" en zijn reactie was; "helemaal niet!"

Achteraf gezien was de beste reactie hierop natuurlijk om hem te vragen waar ze dan naartoe ging, waarop hij dan zou zeggen dat hij haar mee naar huis zou nemen, maar zo stoer was ze nog niet, plus ze moest haar gezin toch echt naar huis brengen! Dus ze zwaaide de autosleutel in zijn gezicht en toen stonden ze ineens tegenover elkaar. Op zo'n ongemakkelijke, 'wat gaat er nu gebeuren, we zijn ineens allebei zenuwachtig'-manier. Haar moeder stond een eindje verderop te wachten dus ze riep dat ze er zo aan zou komen, zei nog even gedag tegen de passerende gastheer van het feest, en toen stonden ze daar dus weer. "Daar staan we dan", zei hij. Vastbesloten om erachter te komen vroeg ze nog maar eens hoe oud hij dan was. "Ik wist dat je dat ging vragen!" Euh ja, is het zo erg dan? Ze besloot hoog in te zetten en zei; "ouder dan 30?" "Jaa..." Hmm ok.. dit zal wel niet, maar.. "ouder dan 40?" "...Jaa..." Oh! Echt? Toen durfde ze niet meer verder te vragen. Iemand die zo leuk en jeugdig was kon toch niet al zo oud zijn dat hij haar vader had kunnen zijn? Nee, ze besloot te settelen voor begin 40. Dat kon nog net.

De spanning was hoog. Ze stonden elkaar maar zo'n beetje aan te kijken en schaapachtig te grijnzen, allebei niet echt de volgende stap durven te zetten. Maar er was tijdsdruk, want ineens riep haar moeder weer dat ze nu echt moest komen. Domper! Grote domper! Ze gaven elkaar maar weer drie kussen, wat nu nóg spannender was. Hun monden waren zo dicht bij elkaar. Het was donker, het was laat en de adrenaline van de avond en het dansen pompte nog door haar aderen. Het zou zo gemakkelijk zijn om 'verkeerd terecht te komen' en hem op zijn mond te kussen. Maar ze durfde niet, en voor ze het wist was het voorbij. En toen zat er niks anders op dan maar weg te lopen. Toegegeven, het was erg koud en haar moeder en broer stonden te kleumen bij de auto (zij had immers de sleutel). Maar ARGH! Frustratie ten top!

sexual tension much?

Ze kon zichzelf wel voor haar kop slaan. Waarom had ze hem niet gewoon gekust toen het nog kon? Dat was zo'n perfecte afsluiting van de avond geweest! Eenmaal thuis kon ze het niet laten om hem even op te zoeken op facebook en hem een berichtje te sturen:

Zo, ik ben thuis! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zat mezelf de hele rit terug voor m'n kop te slaan dat ik je niet gewoon heb gekust toen het nog kon (ook al had je dan helemaal onder de rode lippenstift gezeten ;) Xx

Wordt vervolgd....Geen opmerkingen: