dinsdag 4 oktober 2011

Bioscoop, ijs en water

Wat de titel waarschijnlijk doet vermoeden, is een vrolijk verslag over een prachtige zomerse herfstdag vol jolijt.


Helaas.

Afgelopen zondag kwam ik rond de middag aan in Middelburg, na een heerlijk weekend bij mijn ouders. Bij de Albert Heijn was een leuke actie gaande:


Dus ik dacht: ik ga lekker naar de bioscoop vandaag! Omdat mijn Middelburgse vrienden het druk hadden, ging ik lekker alleen. Ik wilde om 4 uur naar Harry Potter (ja alweer) en daarna om 7 uur nog een andere film meepakken. De kortingsbon zei immers: 2 kaartjes voor €12,- en niet 1 kaartje voor €6,-.

Dus ik stapte vrolijk de (snikhete) bus in, kwam aan in Vlissingen, en werd daar vervolgens onbeschofter behandeld dan ik ooit heb meegemaakt. De dame achter de kassa zei dat de filmbon alleen gebruikt kon worden om 2 kaartjes voor dezelfde film te kopen.

Maar ik had vantevoren de actievoorwaarden goed gelezen!


Als je op de foto klikt wordt hij groter en kun je de actievoorwaarden lezen.

Dus ik legde het heel vriendelijk uit, dat er nergens vermeld stond dat het voor dezelfde film moest zijn, dat een mens gewoon alleen naar de bioscoop moet kunnen gaan met zo'n actie, en kwam vervolgens in een tien minuten durende discussie terecht waarin het enige wat zij uiteindelijk nog maar kon zeggen was: "ik kan het niet aanslaan op de computer, dus het kan niet".


Nou, joepie. Omdat ik niet van plan was om €11,50 te betalen voor 1 film (zoveel kost een regulier kaartje voor een 3D film - Harry Potter dus) en ondertussen goed pissig was, ben ik weggelopen met de mededeling dat ik het er niet bij zou laten zitten. Vervolgens kon ik de bloedhete bus weer in, terug naar huis.

Eenmaal in Middelburg aangekomen, was ik redelijk gekalmeerd. Ik zou gewoon een klacht indienen en dan zou ik wel verder zien. En het was zo'n lekker weer, daar moest ik van genieten! Ik kwam langs een ijskraam en kocht dit monster voor mezelf:


Jummie! Ik was lekker van dit ijsje (chocola - citroen - bosvruchten) aan het genieten en bedacht dat ik het liever thuis op zou eten, lekker met de benen omhoog en mijn bioscoop-avontuur vertellen aan mijn vriendinnen. Dus ik stapte heel voorzichtig weer op de fiets en reed naar huis.

Maar het mocht niet zo zijn. Een paar meter voor de flat reed ik over een klein deukje in de weg heen, en toen had ik dit in mijn hand:


Zo zag mijn fiets eruit:


En zo zag mijn broek eruit:


Check mijn chocoladeteen op de linkerfoto en op de rechterfoto zie je zelfs nog de volgorde van de ijsjes!

Ok, rustig blijven. Ik gooi de broek gewoon in de was, dat ijsje had ik toch nooit opgekregen, en dan ga ik lekker douchen en de dag van me afspoelen.

Helaas.

Door een lekkage op de hoogste verdieping van mijn flat, was een uur eerder al het water afgesloten. Ze zouden maandagochtend om 09.00 weer beginnen het terug aan te sluiten. Dat hoorde ik van mijn vriendinnen, die zich niet in konden houden en het uitproestten om mijn verhaal en frustratie. Gelukkig hadden ze ook voor mij wat water opzij gezet vlak voordat het afgesloten werd, en kon ik gelukkig in ieder geval mijn broek weken.


Ook heb ik van dat water een lekker kopje thee gezet, waarvan ik een foto heb gemaakt omdat de boodschap zo heerlijk ironisch was die dag (die foto staat bovenaan dit artikel!).


Daarna heb ik een vriendin gebeld die op een andere locatie woont waar helemaal niks mis is met de riolering. Zij zou die avond laat pas in Middelburg aankomen, maar ik was allang blij dat ik in ieder geval bij haar mocht douchen.

Vervolgens heb ik een vlammende brief geschreven naar de bioscoop, waarin ik excuses en de mogelijkheid om alsnog naar 2 verschillende films te kunnen gaan voor de €12,- eiste. Ook dreigde ik met de Consumentenbond, Kassa, Radar, en alle andere consumentenorganisaties die ik maar kon bedenken als ze niet heel snel zouden reageren (de actie zou woensdag al aflopen, en ik wilde niet het risico lopen dat ze dan zouden zeggen "maar de actie is toch al afgelopen"). Ik was ├ęcht heel erg boos.

Gelukkig kwam de booschap over en kreeg ik diezelfde avond al antwoord. De heer die mijn klacht in behandeling had genomen was heel netjes, bood meteen zijn excuses aan en liet me weten dat de bedrijfsleider van de CineCity ook geïnformeerd was en mij zou bellen om het op te lossen. Helaas was hij niet van mening dat de actievoorwaarden mij gelijk gaven. Hij dacht dat ze het 'vergeten' waren op de voucher te zetten en noemde het een 'druk- en zetfout'.

Ik was al blij verrast door de snelle en nette reactie en heb die avond heerlijk gedoucht. Maandagavond heb ik hem weer teruggemaild dat ik het niet met hem eens was, en dat ik graag iemand persoonlijk wilde spreken in plaats van al dit gemail. En vandaag (dinsdag) werd ik dan toch gebeld, door de bedrijfsleider uit Vlissingen. Hij bood ook zijn excuses aan (dankje, dankje) en ging verder niet meer in op de actie zelf. Hij had namelijk een veel beter idee: om het goed te maken wilde hij me twee vrijkaartjes geven!

Daar hoefde ik geen twee keer over na te denken, want ik had ook geen zin om de hele discussie over de actievoorwaarden nog eens te voeren. En hoewel ik nog steeds vind dat ik gelijk had, is dit een nog betere oplossing (voor mij althans), want nu kan ik dus twee keer GRATIS naar de film!

Eind goed, al goed.

Vrijdagmiddag en volgende week dinsdagmiddag zul je mij dus vinden in een (waarschijnlijk) lege bioscoopzaal, met mijn Harry Potter 3D-brilletje op, te janken bij de film. Ik heb er nu al zin in! :D


2 opmerkingen:

Arjen zei

Hahahah leuk verhaal Anne, heb er glimlachend gelezen :).

Tjah wat kan ik zeggen. Its just one of those days..

Helen_90 zei

Heej! Heb ik speciaal voor jouw een bad klaargezet ga je ergens anders douchen...puh! XD